Ja Reforma e thellë që toleron falsifikimin e dokumentave

Reforma në Drejtësi është një iniciativë e Qeverisë dhe e Kuvendit së Shqipërisë me qëllim rritjen e pavarësisë së sistemit të drejtësisë dhe fuqizimin e sistemit të drejtësisë në drejtim të profesionalizmit dhe efiçiencës së magjistratëve gjyqtarë e prokurorë dhe të luftës kundër korrupsionit. Reforma në Drejtësi është një reformë e thellë që prek në tërësi çdo element të sistemit aktual të drejtësisë. Po çfarë ka ndodhur me komisionerët e Vettingut?

Komisionerja Alma Faskaj ka falsifikuar dokumenta dhe duhej të dënohej sipas parashikimit nga neni 186 i Kodit Penal. Ky mashtim nga ana e saj përbën një vepër penale dhe gjithashtu rrezikon 1 vit heqje lirie. Asnjë masë nuk është marr kundrejt saj edhe pse ligji e dënon.

Komisionerja Alma Faskaj qëndron në komision dhe gjykon në mënyrë të turpshme. Si ka mundësi që të korruptuarit po i zënë vendin gjyqtarëve dhe prokurorëve të pastër dhe po i flakin këta të fundit në mes të dy udhëve?!