Ja sesi komisionerja Firdes Shuli fut në kurth në pandehurit

 

Firdes Shuli e nisi karrierën në 1990 dhe deri në muajin tetor të vitit 1995 ka qënë Kryetare Gjykate në Gjykatën e Rrethit Gjyqësorë Gjirokastër, dhe njëkohësisht kryente dhe detyrën funksionale të Gjyqtares po në  në Gjykatën e Rrethit Gjyqësorë Gjirokastër.

Nga informacionet që kanë ardhur pranë redaksisë infront.org, një ish gjyqtar në Gjykatën e Apelit Gjirokastër  i cili ka dhënë dorëheqjen nga Drejtësia në vitin 2020 ka rrëfyer  historinë e vërtetë.

Gjyqtari Izet Salaj doli në pension në datën 25.12.2020, por ai ka theksuar se pavarësisht se po del në pension, kjo nuk do të thotë që ai do të hesht. Në kohën kur ka ndodhur ngjarja ai ka qenë inspektor në KLD edhe aty i kishte rënë në dorë dosja me skena të turpshme të Firdes Shulit.

Gjyqtari Izet Salaj ka qënë në  popzicionin e Kryetarit të Gjykatës Tepelenë , dhe nga KLD në atë kohë në (vitin 1995) thotë ai më erdhi urdhëri i shkarkimit të gjyqtarja Firdes Shuli me pozicion Kryetare Gjykate në Gjykatën e Rrethit Gjyqësorë Gjirokastër,  i cili kishte motivacionin për veprime të turpshme në gjykatë dhe shkarkohet nga detyra që ajo kishte.

Gjykatesi u shpreh se: “Unë duke qenë se jam një burrë i ndershëm, kam qenë në siklet se mos më hapeshin fjalë për imoralitet dhe mua, me ardhjen pranë kësaj gjykate të Firdes Shulit, pasi unë isha kryetar gjykate në Tepelenë ndërsa ajo do të ishte gjyqtare e thjeshtë në gjykatën që unë drejtoja. Dhe më ka parë zoti pasi ajo nuk erdhi  në punë  në Gjykatën Tepelenë.