Japonia pranon dërgesën e parë të vaksinës anticovid nga Pfizer/BioNTech

Japonia ka pranuar dërgesën e parë të vaksinës anticovid Pfizer/ BioNTech.

Agjencia e lajmeve Kyodo raportoi  se Japonia dërgesën e parë të vaksinës anticovid Pfizer/ BioNTech dhe se Japonisë iu dorëzuan 400 mijë doza të vaksinës COVID-19 të zhvilluara nga Pfizer/BioNTech.

Japonia ka njoftuar se nga kompanitë Pfizer/BioNTech, AstraZeneca dhe Moderna ka porositur 310 milion doza të vaksinës të cilat do të mjaftojnë për 157 milionë banorë në vend. Jvën që vjen pritet që vaksina të miratohet për përdorim lokal nga Ministria e Shëndetësisë e Japonisë.