Keni planifikuar të udhëtoni drejt Greqisë?/ Ja çfarë duhet të dini

Duke filluar nga nesër Dogana e Qafë Botës do të jetë e hapur 24 orë për të gjithë shtetasit shqiptarë që duan të udhëtojnë drejt Greqisë.

Lajmi bëhet me dije nga deputeti i Igumenicës, Vasili Giogiaka. Pas takimit me ministrin e Shtetit grek pak ditë më parë, më 30 qershor Giogiakas vuri në dukje se nuk do të ketë më kufizime në kapacitete për hyrjen përmes doganave (aktualisht kufiri është 250 persona në ditë),e cila pritet të lehtësojë trafikun turistik dhe tregtar.

Inspektimet shëndetësore do të vazhdojnë të kryhen si nga një njësi EODY ashtu edhe nga njësi private, të tilla si ato që veprojnë tashmë në portin e Igumenicës.

Zyra doganore Mavromati, e cila qëndroi e mbyllur për më shumë se një vit gjatë një serie bllokimesh, u rihap në fillim të qershorit. Ai shërben më shumë se 600,000 kalime në vit.