Komisioneri hamshor Roland Ilia që nuk ka të certefikuar anglishten

Z.Roland Ilia është diplomuar “Jurist” në vitin 1996 në Fakultetin Juridik, Universiteti i Shkodrës Z. Ilia është licencuar në profesionin e avokatit në vitin 1997. Po ashtu, ai ka një eksperiencë të gjatë si lektor, që prej vitit 1996, në Universitetin “Luigj Gurakuqi” në Shkodër dhe në universitete të tjera jopublike.
Roland Ilia është një ndër komisonerët që është i mbytur në llumin e krimit dhe bëmat e tij e personifikojnë si një njeri të ndyrë qe femrat donte vetem t’i përdorte dhe t’i hidhte tutje.

Gjatë ushtrimit të detyrës si pedagog u ka kërkuar favore seksuale studenteve të cilat i kërcënonte që do ti ngelte nëse nuk e pranonin.
Për më tepër nuk ka të certefikuar as gjuhën Angleze, e cila është baza dhe një kusht i detyrueshëm në kriteret e përzgjedhjes për anëtarët të instuticioneve të rivlerësimit.

Pse drejtësia nuk reagon por lë të lirë këtë njeri të ndyrë dhe çështë më kryesorja e lë këtë njeri në krye të institucioneve të Vettingut pa plotësuar kriteret e detyrueshme.