Komisionerja e KPK-së e paprekshme nga ligji/ Drejtësisa palë me Alma Faskajn

SPAK ka dënoncuar  një nga anëtaret e komisionit, për  veprën penale “Falsifikim i dokumentave”.

Ky kallëzim është bërë nga gjyqtarja Hajrie Muçmata, ku sipas saj Alma Faskaj ka fshehur shkarkimin nga detyra, në dokumentet e falsifikimit, për t’u bërë pjesë e Vetnigut.

Gjithashtu ajo rezulton se më 23 korrik të vitit 1996 , është shkarkuar nga detyra për shkelje të ligjit dhe për paaftësi në detyrë, nga ana e Këshillit të Lartë të Drejtësisë.

Alma Faskaj (Vokopola) është diplomuar “Jurist” në vitin 1995 në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës. Ajo ka një eksperiencë të gjatë si lektore dhe e ka ushtruar këtë profesion në universitete publike dhe jopublike të vendit, si dhe pedagoge e Shkollës së Magjistraturës nga viti 1998 .

Ky mashtim nga ana e saj përbën një vepër penale dhe gjithashtu rrezikon 1 vit heqje lirie. Ama komisionerja duket e paprekshme nga ligji. Asnjë masë nuk është marr kundrejt saj edhe pse ligji e dënon.