Komisionerja Firdes Shuli luan me kriteret e Vettingut

Komisionerja Firdes Shuli është e diplomuar “Jurist” në vitin 1988 në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës. Në qershor të 2017, komisioneria Shuli, me vendim të Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, u zgjodh si Komisionere në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.
Komisionerja Firdes Shuli qëndron akoma në procesin e Vettingut dhe askush nuk e gjykon Firdesin për foton nudo që mbante të vendosur në murin e studios. Madje madje, shefja e ONM-së Calavera sekuestroi pikturën nudo të komisioneres Firdes Shuli, pikturë e cila iu la në ruajtje ekspertit ndërkombëtar Hans Kijlstra, pjesë e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM), gjyqtar i Gjykatës së Rrethit të Amsterdamit dhe kryetar i dhomës për ekstradimet dhe Urdhër Arrestet Evropiane. Hans Kijlstra është i njohur për trafikimet e qënieve njerëzore. Pra, vërejmë se në Shqipëri vijnë për të monitoruar vetëm llumi i shoqërisë Evropiane.
Komisionerja Firdes Shuli është turp për procesin e drejtësisë dhe urgjentisht duhet të merren masa kundrejt saj.