Komisionerja që u demaskua nga gjyqtarja Hajrie Muçmata/ Vettingu vijon të humb vlerën

Komisionerja Alma Faskaj është demaskuar dhe denoncuar nga ana e SPAK për veprën penale “Falsifikim i dokumentave”. Ky kallëzim është bërë nga gjyqtarja Hajrie Muçmata, pasi sipas saj Alma Faskaj e fshehur shkarkimin nga detyra, në dokumentet e falsifikimit, për t’u bërë pjesë e Vettigut.

Gjithashtu ajo rezulton se më 23 korrik të vitit 1996 , është shkarkuar nga detyra për shkelje të ligjit dhe për paaftësi në detyrë, nga ana e Këshillit të Lartë të Drejtësisë.

Ajo ka një eksperiencë të gjatë si lektore dhe e ka ushtruar këtë profesion në universitete publike dhe jopublike të vendit, si dhe pedagoge e Shkollës së Magjistraturës nga viti 1998.

Pavarësisht gjithë kësaj padrejtësie dhe vepre penale organet kopetente nuk guxojnë të reagojnë dhe kanë i kanë dhënë lirinë të veproj dhe të shkel ligjin siç i teket.