Ku e gjeti Range Roverin e bardhë komisionerja Valbona Sanxhaktari..?

Parlamenti shqiptar me ndihmën e nderkombëtarëve përgatiti dhe miratoi amendamentin për një gjyqësor të pavarur dhe të drejtë, duke respektuar standardet e ndershmërisë, integritetit dhe profesionalizmit.

Por ndryshe nga projeksioni Perëndimor, pritshmëritë e qytetarëve pësuan goditje dhe zhgënjim nga anëtarët e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Sepse u bënë strehë për trafikantët dhe kriminelët, derisa është arritur në një pikë që askush nuk i lëviz dot më nga vendi.

Komsionerja Valbona Sanxhaktari prej kohësh është kthyer në një vatër ku krimi arrin të depërtoj edhe nhë shkallët më të larta të drejtësisë. Faktet janë fakte dhe këtë nuk ndryshon dot asgjë. Zhvataja e sistemit të drejtësisë ka qenë gjithnë prezent në Shqipëri, por viti 2017 që përkon edhe me krijimin e institucioneve të Vettingut shënoi edhe kulminacionin e defromimit dhe korrupsionit.

Sanxhaktari ka punuar në Ministrinë e Arsimit në vitin 2004 dhe ndaj saj janë ngritur rakuza për korrupsion dhe shpërdorim të fondeve publike në një vlerë të përgjithshme prej afro 2.5 milion u.s. dollarë nga Kontrolli i Lartë i Shtetit.

Komisionerja Sanxhaktari ka udhëtuar dhe përdorur gjatë detyrës të paktën në një rast një makinë në pronësi të Alban Jaho duke udhëtuar në drejtim të Malit të Zi me familjen e drejtorit duke e drejtuar vetë makinën. Makina Rover i bardhë me targa TR216RP.

Kjo ka ndodhur gjatë kohës kur Komisionerja kryente hetime të thelluara për Gjyqtarët e Gjykatës së Lartë që sulmoheshin në mënyrë agresive nga mediat e portalet  për çështjen Top Channel.

Një nga kriteret bazë të punës së komisionerëve është pastërtia e tyre dhe shkëputja nga lidhjet e vjetra dhe të reja si dhe nga politika. Atëherë lind pyetja: Sa e pastër është në ndërgjegjen e saj zonja Sanxhaktari? Cilat ishin meritat që e ulën në atë karrike dhe si ka mundësi, që pavarëshisht bëmave të saj nuk ndodhet ende në burg.