Kushtetuesja rrëzon qeverinë: Shkarkimi i Zef Hilës i paligjshëm!

Gjykata Kushtetuese ka shfuqizuar vendimin e Qeverisë, që më 28 Qershor 2019 vendosi shkarkimin nga detyra të kryetarit të Bashkisë së Vaut të Dejës, Zef Hila.

Vendimi i marrë me shumicë votash më 10 Maj dhe i shpallur këtë të Premte është i formës së prerë.

Këshilli i Ministrave vendosi shkarkimin nga detyra të kryebashkiakut gjatë kohës së protestave që u zhvilluan pas mosrespektimit nga KQZ të dekretit të Peridentit Meta, i cili dekretoi shtyrjen e zgjedhjeve vendore nga data 30 qershor, më 13 shtator.

Por, sipas Gjykatës Kushtetuese, nga ana e autoriteve vendimmarrëse, “është cënuar procesi i rregullt ligjor në aspektet e së drejtës për t’u njoftuar dhe për t’u dëgjuar, si dhe të standardit të arsyetimit të vendimit”.