Libri dorëzohet në bibliotekë pas 27 vjetësh

Punonjësit në Bibliotekën Publike Hamilton në Kanada gjetën një kopje të librit “Filozofia Shumëvjeçare” nga Aldous Huxley në një “kosh kthimi”, 27 vjet pasi ishte kontrolluar për herë të fundit më 13 dhjetor 1993.“Mirë se erdhe përsëri një libër i humbur!”, thuhet në një postim në lidhje me zbulimin në faqen e bibliotekës në Facebook. Ndërkohë, një botim i ri i librit u shtyp në 2009.Lisa Radha Weaver, drejtoresha e koleksioneve dhe zhvillimit të programeve të bibliotekës, tha për CBC News se nuk e dinte se ku kishte qenë libri.“Ne e dimë se librat tanë bëjnë shumë aventura në qytetin tonë, vendin tonë, në të gjithë botën”, tha Weaver. “Shpresojmë që libri të ketë kaluar shumë dekada larg Bibliotekës Publike Hamilton.”Biblioteka numëron 7,606 libra, pak më pak se 0.8% të koleksionit të saj si të humbur, por kjo nuk përfshin artikujt e zhdukur para dhjetorit 2018.Biblioteka kohët e fundit eliminoi tarifat dhe gjobat e vonuara.