“Lidhjet e fshehta me politikën”/ Ja kush është me të vërtetë komisionerja Pamela Qirko

Pamela Qirko është kryetarja e re e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.
Ajo u zgjodh nga kolegët e saj, përmes votimit të fshehtë. Pamela qirko mori 7 vota nga 12 anëtarë që ka gjithsej KPK. Votimi u bë në prani të  vëzhguesve ndërkombëtarë të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit.Pamela Qirko fillon detyrën më 21 korrik 2020 duke zëvendësuar në këtë post Genta Bungon, të cilës i mbaroi mandati.

Duke qene se nevojitet transparence, është shumë e rëndësishme të theksohet se Pamela Qirko është motra e Belinda Ballukut me nje pervoje 10-15 vjecare ne AMC si juriste.

Ky është një fakt i pamohueshem dhe tregon nivelin profesional dhe degradimin e këtij procesi i cili nuk duhet kurresi të ketë lidhje me politikën.