Lista e zezë e KPK-së që mbështetet nga organet kompetente

Lista e zezë e llumit të sistemit të Drejtësisë nuk ka të sosur, vetëm shtohet pasi në krah kanë suportues si komisionerja Çiftja që u mban shpatullat ngrohtë dhe u kthen nderet e së kaluarës së errët. “Peshqit e mëdhenj” bëhen çdo ditë e me të vështrië për t’u kapur, pasi këta krimnel të drejtësisë shpëtojnë pa u lagur prej ndihmës së saj.

Pasuritë e tyre përrallore dhe pse dalin në dritë dhe njihen nga opinioni publik, mbesin në heshtje nga organet kopetente duke mbajtur karrigen dhe pronat e patunduara e tyre të sigurta.

Komisionerja  e  Vettingut  Etleva Çiftja që rezulton me pasuri të mëdha të pajustikueshme. A thua se ka punuar si bizensmene e jo si një komisionere, duke mos gjetur asnjë dallim nga rrjeti i gjyqtarëve dhe prokurorëve që konisderohen si të inkriminuar.

Nga ana jonë është publikuar se Komisionerja Etleda Çiftja është diplomuar “Juriste” në vitin 1999 në Fakultetin e Drejtësisë me një mesatare 5, që tregon qartë që Komisionerja ka qenë një nxënëse kaluese dhe për këtë fakt ekziston skepticizmi në lidhje me bagazhin e dijeve të saj në fushën e së drejtësë.

Pa llogaritur pronat e pajustifikueshme, një çështje problematike është edhe lidhet e saj të fshehta me krimin ku është i përshirë Arian Xhihani, burri i motres së saj. Arian Xhihani dhe vëllai i tij Zamir Xhihanit në 17 nëntorit të vitit 1997 ora 16:00 me një gomone me 28 persona niset drejtë Italisë. Në atë mbrëmje të errët vetëm 11 persona mbetën gjallë. Gomonia pavarësisht motit të keq nuk u kthye mbrapsht pasi mendohet se aty ka pasur rreth 120 kg marijuana. Komisionerja e cila është mburojë e krimit ka penguar që drejtësia të vihet në vend dhe e verteta e asaj ngjarjeje mbetet akoma në hije.

Si përfundim, komisionerja Etleda Çiftja qëndron akoma në Vetting duke gjykuar gjyqtarë dhe prokurorë por ama vetë është e lidhur me botën e krimit, aq më tepër që e përfshijnë dhe lidhjet e ngushta familjare.