Marrëveshja me amerikanët për TEC-in e Vlorës, Kim: Hap rrugën për investime më të mëdha

Ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim, e quan “një marrëveshje strategjike të rëndësishme”, marrëveshjen e firmosur dje në Teksas mes ministres Balluku dhe përfaqësuesve të kompanive amerikane Exxon Mobil e Excelerate Energy.

“Kjo është një marrëveshje strategjike e rëndësishme – jo vetëm që do të diversifikojë burimin e energjisë për Shqipërinë, por gjithashtu do të rrisë furnizimin dhe sigurinë e energjisë për Shqipërinë & rajonin e Ballkanit Perëndimor. Ajo gjithashtu hap rrugën për investime më të mëdha amerikane në Shqipëri, duke hapur më shumë vende pune dhe mundësi për të dy vendet”, shkruan Kim.

Me marrëveshjen e re të firmosur në Amerikë, TECi i Vlorës do të kthehet në një terminal për futjen e gazit të lëngshëm (LNG) në Shqipëri.