Meksika habit me shpikjen e radhës/ Shkencëtarët shpikin maskat e hundës për në restorante

Në video, çifti heqin maskat normale dhe më pas mbajnë vetëm atë të hundës për të drekuar në një tryezë në ambient të jashtëm. Për maskën e re ka pasur një sërë reagimesh në mediat sociale. Disa përdorues e kanë parë si diçka pozitive që mund të “zvogëlojë transmetimin” ndërsa të tjerët nuk ngurruan të qeshnin.

Qelizat njerëzore që u japin njerëzve sensin e nuhatjes janë një pikë kryesore hyrëse për koronavirusin, duke e bërë mbulimin e hundës të rëndësishme, sipas Universitetit Johns Hopkins.

Por Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon që njerëzit të mbajnë maska ​​që mbulojnë hundën, gojën dhe mjekrën për t’u mbrojtur sa më mirë nga virusi.