“Miqësia” e fshehtë e Calaveras me  hamoshorin Hans Kijlstra(faktet)

E ndodhur në dilmë të madhe dhe fakteve që ulërisnin ish-drejtoresha e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera u detyrua pa dëshirën e saj të merrte  masa dhe e ka larguar hamshorin Hans Kijlstra nga Shqipëria si dhe  i ka ndërprerë mandatin me dy vite. Por tashmë ishte teper vonë, pasi dëmi ishte bërë.

Pavarësisht eksperiencës së madhe si ekspert i trafikimit të qënieve njerëzore por edhe në poste të larta Hans Kijlstra zgjodhi të neglizhonte detyrën dhe të bëhej palë me krimin.

Videoja me skena erotike e ardhur në redaksinë tonë ku është filmuar Hans Kijlstra duke kryer marrëdhënie seksuale me një punonjëse të  KPK bëri xhiron e rrjetit dhe jo më kot. U rrëzua përtokë i gjithë imazhi i ndërkombëtarëve të cilët vinin në Shqipëri dhe hiqeshin si njerëzit më të moralshëm dhe korrekt në univers.

Bashkëpunëtori i ngushtë i Calaverës e pati rrugëtimin e prerë në mes, për faj të mungesës së vetëkontrollit si mashkull.

Institutcioni i ONM e ka mbuluar këtë skandal duke u mjaftuar vetëm me largimin e zotit Hans dhe nuk mbajti asnjë përgjegjësi penale ashtu siç përcaktonte ligji.

Ish-shefja e ONM e largoi Hansin pa e bërë atë të mbante përgjegjësi për veprimet e tij, kësisoj  ish-shefes së ONM iu bë një  kallzim në “SPAK” për moskallzim krimi pasi për më tepër e ka edhe detyrimin ligjor ama mbeti në harresë, si çdo padrejtësi tjetër në Shqipëri.