“ONM” dhe “KPK” të zhytur në korrupsion për të bërë të mundur kalimin në Vetingg të Subjektit Donika Prela ja sa është pagesa

Njeriu korrekt dhe heroi i sistemit të drejtësisë Komisioneri Publik Florian Ballhysa  ankimoi vendimin e KPK-së për kreun e Prokurorise se Krimeve te Renda, Donika Prela.

Sipas Komisionerit Publik Florian Ballhysa  , Donika Prela nuk i plotëson kushtet për të qenë prokurore e aq më shumë për të mbajtur detyrën e kryeprokurores së Krimeve të Rënda.

Komisioneri Publik Florian Ballhysa   e ankimoi me vullnetin e tijë  dhe në kundërshtim me vullnetin e ndërkombëtarëve që si gjithmonë ndikojnë në vendimarje, por Florian Ballhysha i devotshëm nuk dëgjoj ndikimin e ndërkombëtarit që i ndikoi dhe bëri ankim për këtë subjekt

Kolegji i Posaçëm i Apelimit zhvilloi më datë 18.09.2020, ora 09:00, seancën gjyqësore publike për çështjen (JR) nr. 21/2019, datë 24.04.2019, që i përket ankimit të paraqitur nga Komisioneri Publik kundër vendimit nr. 103, datë 05.02.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që lidhet me procesin e rivlerësimit kalimtar të subjektit të rivlerësimit Donika Prela dhe si përfundim vendosi ta shkarkoi atë nga detyra.

Të pa thënat e kësaj cështje janë të pa beshueshme, dihet botërisht se Komisioneri Publik Florian Ballhysa ka qënë këshilltar i Fatmir Xhafaj , i cili ka qënë i pari që donte të  reformonte Sistemin e Drejtësisë por gjat rrugës pati përplasje dhe e nxorën jasht loje.

Fatmir Xhafaj në kohën kur ishte ministër i brëndëshëm, sëbashku me një grup prokurorësh të Krimeve të Rënda kanë nxjer urdhër arreste përbandën Avdylaj njëkohësisht dhe për Kryetarin e Bashkisë Durrës Vangjush Dakon.

Donika Prela ka grisur urdhër arrestet e nxjerra për Kryetarin e Bashkisë Durrës Vangjush Dakon, ky veprim e bëri që Xhafa të kishte krisje me Edi Ramen.

Nga ai moment Xhafaj u largua Vetingu  dhe reforma në drejtësi u kthye në Pazar si nga politika,komisionerët ,ndërkombërtarët dhe nga banda e durrësit përfaqsuar nga Lul Berisha dhe njëkohësisht nga banda e Xhihanve në  Kavajë .

Florian Ballhysa në rastin e akimit të subjektit  Donika Prela ka theksuar se nuk i plotëson kushtet për të qenë prokurore e aq më shumë për të mbajtur detyrën e kryeprokurores së Krimeve të Rënda.

Këtë fakt ai e ka ai e ka ditur dhe në mënyrë të drejtë ka bërë ankim pasi në të vërtet është e çuditshme  se si Dako u kap me vjedhje votash dhe u favorizua nga e kryeprokurores së Krimeve të Rënda.

Florian Ballhysa në rastin e akimit të subjektit Donika Prela ka pasur presionin dhe të ndërkombëtarëve për mos ankimim të këtij vendimi, në mbrojtje të krimit, por Florian Ballhysa nuk  e pranoi faktin e paligjshëm dhe e e ankimoi venbdimarrjen kriminale të KPK dhe e ndryshoi atë.

Por ja pse ndërkombëtarët i kanë bërë presion komisionerit public  Florian Ballhysa në rastin e ankimit të subjektit Donika Prela:

Nga ana e “SHISH” dhe pikërisht nga ana e drejtuesit të këtij institucioni Helidon Bendo janë provuar dhe faktuar veprimë kriminale të kryera nga bashkshorti i subjektit Donika Prela i cili pretendonte  se kishte dhënë rryshfet për të kaluar në vetingg, këtë rryshfet ja kishte dhënë  ndërkombëtarëve që kishte në trup gjykues në vlerën e 150.000 eurovë dhe njëkohësisht  një vlerë 200.000 euro janë dhënë trupës gjykuese.

Për këto fakte nga ana e “SHISH”(Shërbimi Informativ Shqiptar) dhe pikërisht nga ana e drejtuesit të këtij institucioni Helidon Bendo i është drëguar informacin drejtësisë së re “SPAK”.

Nga ana e “SPAK” nuk është marë asnjë masë për të regjistruar si kallzim dhe më pas të kryheshin vrifikime në rastin e kallzuar nga ana e  “SHISH” por dokumenti është në sirtarin e kësaj Prokurorie.

Është skandaloze se SPAK nuk ka vepruar mbi rastin në fjalë të provuar me përgjime dhe me vëzhgime nga ana e institucionit të “SHISH” duke duke u bërë palë në krim dhe duke mos marë masa për zbardhjen e një krimi të kryer nga banda mafioze e KPK me bandën kriminale të ONM.

Kjo ka qënë dhe dhe arsyeja përse ndërkombëtarët i kanë bërë presion komisionerit publik  Florian Ballhysa në rastin e ankimit të subjektit Donika Prela.

“SPAK” ka pasur rezultate të jshtzakonshme që kur është krijuar dhe deri ditët e sotme pavarsisht se ka lënë pa zbardhur një mega Korrupsion të kryer nga ndërkombëtarët dhe nga ana e “KPK”.

“SPAK” ka arritur të arrestoj 2 persona që kanë ndërruar jetë për vepra penale në lidhje me zdosjen 184 , ky rast nuk ka ndodhur në asnjë vënd të botës, e gjith bota dhe aq më tepër “ONM” e cila ka hedhur gurë themeli mbi këtë institucion ska heshtur duke e përgëzuar këtë institucion për arritjet e tijë.

Në rastin konkret “SPAK” nuk ka zbardhur veprimet kriminale të kryera nga vet ONM  dhe banda e KPK edhe pse të provuara nga ana e institucionit të “SHISH”.

Vendimi është marë nga hamshori dhe njeriu me rekorde kriminale i cili drejton sistemin e Drejtësisë Roland Ilia.