Pandemia i bën të pasurit më të pasur/ Shtohen zerot në llogaritë e tyre bankare

Pandemia shkaktoi një rënie të ekonomisë për të gjithë qytetarë. Shumë biznese u detyruan të mbyllin aktivitetin, mirëpo pasuria e miliarderëve është rritur për katër trilionë dollarë.

Përmes një raporti Instituti për Studime Politike që u botua në portalin “Business Insider” thotë se nga 18 mars I vitit të kaluar deri më 18 mars të këtij vitit 2021 pasuria e 2.365 miliarderëve u rrit me 54%.

20 miliarderët më të pasur pandemia i bëri akoma dhe më të pasur për 742 miliardë dollarë, një rritje prej 68%.

Një tjetër raporti nga organizata ndërkombëtare Oxfam thuhet se miliarderët janë më të pasur me rreth 3,9 trilionë dollarë.

Të gjitha këto para do mund të ndihmonin që askush mos mbetej I varfër dhe mund të bliheshin vaksina të mjaftueshme për të gjithë.