Princi i kurorës saudite Mohammed bin Salman nuk e përshendeti gardën e nderit në gjuhën turke, reagimi tyre

Princi i Kurorës së Arabisë Saudite Mohammed bin Salman mbërriti në kryeqytetin turk Ankara me një pritje ceremoniale.

Ky është fillimi i një vizite shtetërore duke i dhënë fund armiqësisë së viteve të fundit midis dy vendeve që arriti kulmin me vrasjen e gazetarit Jamal Khashoggi në konsullatën saudite në Stamboll në vitin 2018.

Princi i kurorës saudit Mohammed bin Salman nuk iu përmbajt protokollit në përshëndetjen e gardës së nderit.

Ai duhet të kishte thënë “Merhaba asker” (përshëndetje ushtar), në vend të kësaj ai tha “Selam Alejkum”.

Garda e nderit nuk iu përgjigj me “Selam Alejkum”.

Vizita e Salman-it në Ankara përfaqëson gjithashtu një ndryshim të madh në politikën e Lindjes së Mesme dhe përpjekjet e fundit për të mirëpritur Arabinë Saudite në komunitetin ndërkombëtar pas premtimeve për të izoluar mbretërinë për shkak të vrasjes së Khashoggi-t