Procesi i Vettingut/ Dështim në jetësimin e drejtësisë

Shumë gjyqtar dhe prokuror të rregullt janë djegur nga Vettingu për shkak se në krye të këtij procesi janë disa komisiner që cilëve nuk mbaron lista me falsifikime dhe shkeljeve të ligjit.

Trupi i Vettingut me pasuri marramendëse me shifra që kapin miliona lekë duhet patjetër të largohen nga sistemi. Pasi kjo është rruga më e mirë për të pastruar drejtësinë. Askush nuk mund të mohojë që procesi i vettingut që në nisje filloi me problematika. Baza e parë duhet të kishte qenë ana personale, pastaj verifikimi i dosjeve te tyre,e në fund pasuria. Shumë gjykatës dhe prokuror janë djegur vetëm për shkak të pasurisë dhe pamundësinë për të justifikuar pronat dhe të ardhurat që posedojnë.

Ama nëse realisht duam që ky proces të funsionojë, pasi është edhe kusht i domosdoshëm për integrimin në Bashkimin Europian atëherë duhet medoemos që të bëhet një spastrim duke nisur si fillim me anëtarët e inkriminuar të KPK-së.