Rusia do të xhirojë filmin e parë në hapësirë, zgjedh 4 aktorët kryesorë

Rusia ka zgjedhur katër persona për të shërbyer si anëtarë dhe aktorë joprofesionalë të ekuipazhit në atë që është planifikuar të jetë filmi i parë që do të xhirohet në hapësirën e jashtme, tha të enjten, më 13 maj agjencia ruse e hapësirës Roscosmos.

Disa prej tyre janë planifikuar të jenë pjesë e anijes Soyuz MS-19 më 5 tetor për t’u dërguar në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar, i cili rrotullohet rreth Tokës në një lartësi prej rreth 220 milje (354 km), sipas Roscosmos dhe NASA.

“Ndër të tjera, ata do të duhet të kryejnë fluturime hyrëse dhe trajnuese në një avion me gravitet zero, t’i nënshtrohen trajnimit me parashutë,” tha Roscosmos.
Filmi ka titullin “Sfidë” dhe të katërt do të fillojnë trajnimin për fluturimin hapësinor deri në fund të këtij muaji, tha agjencia.
Rusia ka zgjedhur aktorin 36-vjeçar Yulia Peresild dhe aktorin dhe regjisorin Klim Shipenko, 37 vjeç, për t’u përfshirë në ekipin kryesor.

Aktori Alena Mordovina, 33 vjeç, së bashku me drejtorin e kamerës Alexei Dudin, 40 vjeç, u emëruan për një ekip rezervë.

Në tetor 2020, Rusia dërgoi ekuipazhin e fundit që mbante një anëtar të SHBA në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, raporton Reuters.