SHBA, 60 milion persona kanë marrë dozën e parë të vaksinës antiCovid

Më shumë se 92 milion doza të vaksinës Covid-19 janë administruar në Shtetet e Bashkuara, sipas të dhënave të botuara të hënën nga Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

CDC raportoi të hënën se janë administruar 92,089,852 doza totale – rreth 79,13% të dozave të shpërndara.

1.7 milion doza janë administruar dje, me një mesatare shtatë-ditore prej 2,169,981 dozash në ditë.

Më shumë se 60 milion njerëz tani kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës dhe më shumë se 31 milion njerëz janë vaksinuar plotësisht, sipas të dhënave të CDC.