Si mbahet vlera ideale pH e organizmit

Një ndër sfidat më të mëdha në ushqimin e njeriut modern është mbajtja e vlerave ideal pH të organizmit, sepse në këtë mënyrë i ndihmon trupit që të luftojë me shumë dhimbje, që më pas mund të paraqesin probleme serioze shëndetësore. Disa nutricistë theksojnë se kanceri, para së gjithash, në njëfarë mënyre, është mekanizëm mbrojtës i cili qelizat tona i përdor për të mbijetuar në një ambient të thartë, pa praninë e oksigjenit. Prandaj, ata sugjerojnë që më shumë të kihet kujdes rreth asaj që ushqimi të jetë më shumë alkalin.

CILAT USHQIME DUHET HEDHUR NGA MENYJA?

Ushqimet që sipas nutricistëve janë të dëmshme dhe duhet larguar nga menyja janë: vaji i rafinuar, sheqeri, të gjitha llojet e ëmbëlsirave, uji mineral i gazuar, kripën e kuzhinës, ushqimin e konservuar, bukën dhe miellin e bardhë, erëzat e prodhuara në mënyrë industriale, prodhimet e mishit të tharë, margarinën, majonezën, keçapin.

CILAT USHQIME DUHET SHTUAR NË MENYNË TUAJ

Perimet e freskëta të thara, pa marrë parasysh shijen, pemët (sidomos limon që ka shije shumë të thartë dhe alkalizon trupin), badem, drithërat integrale (mjaltë, bimët e gjelbra që përmbajnë klorofil që është shumë alkaline), uji (sepse është i rëndësishëm për prodhimin e oksigjenit).