Zbulohen fosilet e ‘dragoit me krahë’

Shkencëtarët e kanë zbuluar një paraardhës të velokiraptorit, që është një gjallesë me krahë. I gjetur në një hapësirë të vullkanit aktiv në Kinë, zvarraniku gjigant besohet të jetë plot 125 milionë vjet i vjetër dhe ka forma të ngjashme me ato të një zogu gjigant. Zbulimi i këtyre fosileve tregon që, për dallim nga përshkrimet e bëra, shumica e dinozaurëve nuk kanë pasur ngjashmëri me dinozaurët, që paraqiten nëpër filmat e epokës moderne.

“Është më të vërtetë interesante dhe shumë e frikshme që dinozaurët, të cilët paraqiten nëpër filma, kanë qenë shumë më të mëdhenj, më të çuditshëm dhe natyrisht, më të frikshëm sesa që pasqyrohen”, ka thënë Dr. Steve Brusatte, njëri prej shkencëtarëve, që ka qenë i përfshirë në këtë studim. 

“Është më të vërtetë interesante dhe shumë e frikshme që dinozaurët, të cilët paraqiten nëpër filma, kanë qenë shumë më të mëdhenj, më të çuditshëm dhe natyrisht, më të frikshëm sesa që pasqyrohen”, ka thënë Dr. Steve Brusatte, njëri prej shkencëtarëve, që ka qenë i përfshirë në këtë studim.