Si u “ble” Leka Bungo nga Rama/ Vettingu “vatër” ku gjen strehë krimi

Të mendosh që arti dhe politika mund të ndërthureshin, të con në përfundimin se dicka nuk shkon ashtu sic duhet. Duke qenë se janë relativisht disa vite dritë lag njera tjetërës, për shkak se arti tashmë përfaqëson të bukurën, të vërtetën dhe krijmtarinë ndërsa politika siç dihet përfaqëson mashtrimin, zhvatjen  dhe korrupsionin.

Tashmë dihet se i ati i komisonerës së Vettingut është regjisori i njohur Leka Bungo. Ky I fundit njihet edhe si simpatinzan I flakët I pastisë Socialste dhe ka një miqësi të dyshimtë me kryeministin Rama. Leka Bungo ishte një ndër artistët e vetëm që nuk I doli kundër qeverisë për prishjen e tetatrit kombeëtar.

Marrëdhënia e mirë me krueministrin e ka ndihmuar shumë edhe të bijën e tij Genta Bungo të ngjis shkallët e karrierës dhe të Vettingut pavarësisht nivelit të ulët intelektual që ka. Edhe pse një ndër kushtet thelbësorë për tu bërë pjesë e KPK-së është shkëputja totale e politikës nga drejtësia.  Vettingu edhe pse një ndër hallkat më të rëndësishme të reformës në drejtësi është kandandisur në duar të disa njerëzve aspak profesional duke mbajtur drejtësinë peng.

Madje ekziston edhe një dokumnet ku Leka Bungo ka marrë një tjetër “shpërblim” nga kryeministri Edi Rama. Në fund të vitit 2014, me një VKM të posaçme, Rama do ti jepte regjisorit në fjalë, babait të kryetares së KPK-së, pension të posaçëm shtetëror. Por dhuratat nuk mbarojnë me kaq. Në fillim të muajit Mars Leka Bungo u emërua edhe në një post tepër të rëndësishëm, si drejtor i RTSH-së.