Të dielën ndryshon ora/ Akrepat lëvizin 60 minuta përpara

Të dielën, 28 mars 2021, ora  ndryshon duke kthyer akrepat e orëve 60 minuta përpara. Konkretisht, në orët e para të së dielës në orën 03:00 akrepat e orëve duhet të tregojnë 04:00.

Ky ndryshim i orës quhet ndryshe edhe ora verore pasi do të ketë më shumë orë me diell dhe më pak natë. Ndryshimi i orës do të ndodh në vende të ndryshme sipas orës lokale të secilit vend. Në Mbretërinë e Bashkuar, maksimumi që një ditë mund të zgjasë është në qershor kur dielli mund të rrihë 16 orë dhe 38 minuta. Studimet kanë treguar se ndryshimi i orës jep ndjesi të mirë në trup dhe minimizon rastet e aksidenteve në rrugë.