Skandal: Në Gjykatën Vlorë, Gjyqtari Ervin Trashi pa dënon një të moshuar 90 vjeçe për vetgjyqësi

Një biznesmen ka marë në poseidim me Kontratë Qiraje një truall në dhërmi Himarë dhe më pas me dokumenta fallco ja ka tjetërsuar  pasurinë Familjes Koka .

Përvetësimi i kësaj prone, e cila është e pozicionuar, buzë bregdetit në Dhërmi dhe bëhet fjalë për një hotel dhe një truall të i cili është në emër të familjes Koka, më pas në bashkpunim me Gjyqtarë dhe Prokurorë biznesmeni ka arritur ta përvetësoj nëpërmjet dokumentave të fallsifikuara dhe bërë pronar nëpërmjet sistemit të legalizimit të objekteve të cilat i ka pasur ,me Qira.

Shumë zyrtare të lartë në qytetin e Vlorës, janë përfshirë në këtë mega skandal korruptiv i cili është zyrtarisht në hetim të SPAK.

Zinxhiri korruptiv në këtë mega skandal përfshin edhe gjyqtare dhe prokurorë në Vlorë, të cilët janë bërë mburojë dhe palë me korrupsionin për të mbyllur sytë dhe mos hetuar sesi u bë pronar i një prone në bregdetin në Dhërmi, personi i cili mori në fillim me qira pronën e provuar me kontratë noteriale.

Që të bëhësh palë me prokuror dhe Gjyqtarë kalon vetëm në një rrugë, vetëm ajo Korruptive ose interesave të tjera presonale që mund të kenë me njëri tjetrin.

Pala që ka marë më qira objektet dhe njëkohësisht Truallin e shtetases Androniqi Koka , ka bërë kallzim për ta trëmbur këtë të fundit dhe me qëllim që të mbroj veprimet e tija kriminale me argumentimin se Androniqi Koka 90 vjeçe e kërcënon dhe se kryen vetgjyqësi ndaj një personi mashkull 40 vjecar i cili është personi që  ka përvetësuar tokën e sajë.

Prokuroria Vlorë ka vendosur të pushoj këtë kallzim të bër me qëllim, me argumentimin se 90 vjeçarja nuk mund të kryej këtë vepër për shkak të moshës,  dhe se nuk ka asnjë element të ndonjë vepre penale në kallzimin e paraqitur.

Por Gjyqtari Ervin Trashi në mënyrë të pa argumentuar dhe skandaloze, ka dalë kundër Prokurorsë Vlorë,  e cila ka vendosur të pushoj këtë kallzim të bër me qëllim, me argumentimin se 90 vjeçarja nuk mund të kryej këtë vepërpenale të vetgjyqësisë për shkak të moshës dhe se nuk ka asnjë element të ndonjë vepre penale

Ajo që është me e çuditshmja është se në vendimin e tijë Gjyqtari Trashi  nuk jep asnjë çfar duhet të ndodh me këtë kallzim të bërë kundër Androniqi Koka  e cila e konsideronvendimin  Kriminal.