Skandal: SPAK Sekuestron pasuritë e bandës së “xhihanëve” ndër to dhe pasuria e komisioneres Etleda Çiftja

Është një skandal të mendosh se në drejtësi, ka dhe persona të lidhur me krimin e organizuar si komisionerja  Etleda Çiftja, e cila tashmë është pjesë e hetimit pasuror nga “SPAK” dhe si pjesë përbërse e krimit të organizuar.

Është e tmerrshme që të mendosh se komisionerja  Etleda Çiftja, vazhdon të rivlersoj, gjyqtarë dhe prokurorë, në tre cilësi që janë pastërtia e figurës profesionalizmi dhe aftësitë profesionale.

Ajo që është më skandaloze, është se ditën e sotme “SPAK”, ka vendosur nën sekuestro pasuritë e bandës së “xhihanëve”, të cilat janë provuar se janë të ardhura që burojnë nga aktiviteti kriminal, i trafikimit të qënieve njerzore dhe trafikut të drogës.

Komisionerja  Etleda Çiftja ka qenë dhe është e lidhur me botën e krimit, dhe ka njolla të njolla të zeza të integritetin e saj moral,  dhe ka harruar të gjykojë veten e saj dhe më pas gjykoj prokuror dhe gjyqtar.

Koka e trafikut dhe krimit të organizuar, Arjan Xhihani, të cilit i janë sekuestruar pasuritë nga SPAK, ku objekt sekuestroje kanë qënë dhe pasuritë e komisioneres  Etleda Çiftja pasuri të cilat dyshohen se janë produkt i pastrimit të produkteve të krimit.

Grupi kriminal i “Xhihanëve” ka përlarë gjithashtu dhjetra hektarë tokë në Golem, Spille dhe Kavajë. Etleda Çiftja e di shumë mirë se pasuritë e kunatit të saj biznesmen, kanë si burim pasuritë e trafikut nga ngjarja e rëndë e trafikut detar, e ndodhur më datë 17 Nëntor 1997 në Vlorë, prej Zamir Xhihanit, në një gomone me 28 klandestinë  e 120 kg drogë ku vetëm 11 persona mbetën gjallë.

Pasuria Kriminale e Etleda Çiftes e cila është e sekuestruar nga “SPAK” është pasuria e ndodhur në zonën Kadastrale 2292, me nr pasurie 131/54, me indeks harte K-34-100-(177-D), me adresë Kavajë, lloji pasurisë Arë, e përfituar me Kontratë Shitje, me datë regjistrimi 15.09.2006, me sipërfaqe 3443 m2.

 

Komisionerja Etleda Çiftja, pretendon se pasurinë e cila ndodhet në zonën Kadastrale 2292, me nr pasurie 131/54, me indeks harte K-34-100-(177-D),me adresë Kavajë, lloji pasurisë Arë, e përfituar me Kontratë Shitje, me datë regjistrimi 15.09.2006, me sipërfaqe 3443 m2,  e ka blerë nga prindërit e sajë dhe ka deklaruar pranë ILDKPI se e ka blerë në vlerën prej 50.000 euro , ndërkohë që në realitet kjo pasuri është blerë në vlerën e 300.000 lekëve, në kundërshtim me deklarimet e sajë në ILDKPI.

Komisionerja Etleda Çiftja pritet të pyetet nga SPAK, dhe të meret masa ndaluese e pezullimit nga detyra , veprim ky detyrues përsa kohë që ky subjekt mund të ndikoj si në marjen e provave dhe njëkohësisht ndikimin në sistemit të drejtësisë.

Më vonë detaje nga proçedimi i “SPAK” .