Vrau gruan në sy të foshnjes, si Babis Anagnostopulos mund të pretendojë të takojë Lydia-n e vogël

Prokuroria për të miturit në Greqi është duke shqyrtuar çështjen për kujdestarinë e fëmijës 11-muajshme të Charalambos Anagnostopoulos dhe Caroline Crouch, ku kjo e fundit u vra nga bashkëshorti.

Lydia e vogël, vajza e Caroline Crouch për disa ditë të qëndrojë në Alonissos, pas vendimit të përkohshëm të gjykatës për dhënien e kujdestarisë prindërve të nënës, megjithatë nuk dihet nëse babai i saj, megjithëse në burg, do të jetë në gjendje të kërkojë kontakt me të bijën.

Sipas avokates, vrasësi i Caroline , edhe pse mund të humbasë përgjegjësinë prindërore me vendimin përfundimtar të gjykatës, do të jetë në gjendje ta rifitojë atë përsëri me ligj.

“Heqja e kujdesit prindëror thjesht bëhet joaktive, pasi mbetet joaktive për një periudhë kohe. Si pasojë, ai mban me ligj mundësinë për të rifituar të drejtën e kujdesit prindëror për fëmijën e tij të mitur me kalimin e kohës dhe në varësi të ndryshimeve që do të ndodhin. Në çdo rast, edhe në vendimin përfundimtar të Gjykatës, e cila do të heqë përgjegjësinë prindërore nga vrasësi i rrëfyerka të drejtë të revokojë ose reformojë vendimin përfundimtar të Gjykatës kompetente “.

Babai i të miturës, Babis Anagnostopulos u arrestua disa javë më parë, më shumë se një muaj pasi mbyti të shoqen dhe u mundua ta fshihte krimin, duke sajuar një grabitje. Piloti vrau të shoqen pasi kjo e fundit i kishte kërkuar divorcin. Ai rrëfeu një histori të sajuar ku përfshiu dhe shqiptarët, por vetëm dy ditë më parë u zbulua se personi që qëndronte pas krimit të rëndë ishte vetë 32-vjeçari.