Yuri Kim përshëndet punën Gjykatës Kushtetueses: Çështje edhe më të vështira po vijnë

Ambasadorja Yuri Kim, ka përshëndetur punën e Gjykatës Kushtetuese, duke thënë se që prej dhjetorit të vitit 2020, kur dhe u bë funksionale ka shqyrtuar 100 çështje dhe ka lëshuar 25 vendime.

Në një postim që ka bërë në rrjetet sociale, Kim thotë ccështje më të vështira po vijnë, teksa thekson se SHBA do të jetë krah me Shqipërinë derisa sistemi i drejtësisë të jetë plotësisht funksional.

‘Pas 3 vjet paralizimi, Gjykata Kushtetuese u bë funksionale në Dhjetor 2020. Që atëherë, Gjykata ka shqyrtuar 100 çështje dhe ka lëshuar 25 vendime. Çështje edhe më të vështira po vijnë. Reforma në drejtësi është e vërtetë. SHBA do të jetë me Shqipërinë derisa sistemi i drejtësisë të jetë plotësisht funksional.’- shkruan Yuri Kim.