Zbulohet misteri i mbytjes së anijes luftarake në brigjet britanike

Anija luftarake, Klein Hollandia e fundosur nga Britania 350 vjet më parë mori një mbrojtje të veçantë.

Anija pësoi një aksident misterioz në brigjet e Eastbourne, gjatë shekullit të 17-të.

Ekspertët kanë zbuluar se anija që tani shtrihet 100 metra nën ujë, mori pjesë në betejat e mëdha në luftën e dytë anglo-holandeze përpara se të shkatërroheshin nga forcat angleze dhe në 1672.

Ministri i Trashëgimisë Lord Parkinson i Ëhitley Bay tha: “Identifikimi i Klein Hollandia ofron një vështrim në shekullin e shtatëmbëdhjetë, duke na dhënë një shans për të mësuar më shumë rreth historisë detare të kësaj periudhe dhe për të zbuluar thesare që kanë qenë nën ujë për qindra vjet”.