Zgjidhet kryetari dhe nënkryetarët e Kuvendit të Kosovës (EMRAT)

Në Kuvendin e Kosovës ditën e sotme janë zgjedhur edhe nënkryetarët e Kuvendit, të cilët herë pas here do të zëvëndësojnë kryeparlamentarin Glauk Konjufca.

Është zgjedhur nënkryetare nga VV Saranda Bogujevci. Nga PDK-ja Bedri Hamza është zgjedhur nënkryetar i Kuvendit, ndërsa nga LDK-ja nënkryetar është zgjedhur Kujtim Shala.

Për nënkryetaret kanë votuar 107 deputeteë prej të cilëve 6 kanë votuar kundër dhe asnjë abstenim.

Më herët kryetar i Kuvendit është zgjedhur Gluk Konjufca me 69 vota për, 33 vota kundër dhe pa asnjë abstenim.