Zhgënjen Elon Musk, aksionet e Teslas përsëri në rënie/ Bezos merr në fronin

Sipas Forbes, Elon Musk ka kaluar ne vendin e dytë pas një rënie në aksionet e Teslas.

Elon Musk kohët e fundit u emërua njeriu më i pasur në botë, por tani ai duhet të heqë dorë përsëri nga ai titull.

Jeff Bezos merr përsëri fronin. Kjo është renditja në kohë reale nga Forbes. Jeff Bezos aktualisht ka një pasuri prej 190.3 miliardë dollarë amerikanë, Musk aktualisht është vetëm 173.4 miliardë dollarë amerikanë.

Aksionet e Tesla ranë përsëri

Arsyeja që Musk u detyrua të hiqte dorë nga titulli tashmë, është se ai pa rënien e vlerës së tij neto me 3.9 miliardë dollarë sepse aksionet e Tesla ranë më shumë se 2.4 për qind. Kështu që ndeshja mes të dyve do të vazhdojë.

Pikërisht aksionet e Tesla e kishin ngritur atë në pozicionin e “njeriut më të pasur në botë” në fillim të janarit, sepse aksionet sapo ishin rritur në atë kohë dhe kështu ai ishte në gjendje të kapërcente Bezos, kompania e të cilit Amazon kishte përfituar shumë nga kriza e COVID-19 dhe gjithashtu kishte çuar në një rritje të mprehtë të aksioneve.

57-vjeçari Bezos kishte njoftuar në fillim të shkurtit se do të hiqte dorë nga kreu i Amazon në verë. Ai do të pasohet nga CEO i mëparshëm i AWS Andy Jassy.