Zhvati përmes Vettingut/ Komisionerja Genta Bungo mjeshtre e mashtrimit

Komisionerja Genta Bungo rezulton se ka një llogari bankare në vlerën 100 milionë lekë (të vjetra) në një prej bankave të nivelit të dytë. Bungo dhe bashkëshorti i saj që ka ndërruar jetë tre vite më parë e kanë hapur  sëbashku këtë llogari.

Në dokumentat e llogarisë bankare, Genta Bungo ka deklaruar se kjo shumë është krijuar nga të ardhurat e dy bashkëshortëve ndër vite.

Nga dokumentat zyrtare, rezulton se Genta Bungo, në vitin 2013, ka krijuar një zyrë përmbarimore, së bashku me një person tjetër, në cilësinë e ortakut me 50% të kapitalit.

Genta Bungo ka qenë për një periudhë kohe edhe administratore e zyrës përmbarimore. Në korrik 2017, pra 4 vjet pas krijimit të Zyrës Përmbarimore, ajo jep dorëheqjen si administratore dhe shet kuotat e kapitalit, pasi u zgjodh nga Parlamenti i Shqipërisë në postin e komisioneres pranë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Ndërsa bashkëshorti i saj, i cili u nda nga jeta në mënyrë të parakohshme në nëntor 2018, ka qenë specialist në Drejtorinë e Transportit Rrugor, ku paga e një specialist lë shumë për të dëshiruar.

Atëherë si shpjegohet llogaria e majme e komisioneres së Vettingut. Transparenca e pasurive, sipozohet të jetë një ndër kushteve themoelore ama komisoneret e Vettingut vazhdimisht tregojnë se nuk e mertiojnë postin që kanë, pa aftësi të larta profesionale dhe më kryesorja pa integritet personal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trh