Zjarri shkrumbon qytetin, 16.000 banorë lënë shtëpitë. Video

Një qytet i tërë është shkatërruar nga një zjarr rrënues në Kaliforni, i cili ka detyruar të paktën 16,000 njerëz të largohen nga shtëpitë e tyre.

Dixie Fire – i cili tashmë është i gjashti më i madhi në historinë amerikane – u rrit në më shumë se 360,000 hektarë në madhësi të enjten ndërsa vazhdon gjurmët e tij të shkatërrimit në Kaliforninë Veriore.

Zjarri ka qëndruar i ndezur për gati një muaj, që nga 13 korriku, dhe ka djegur një zonë me madhësinë e 280 fushave të futbollit në atë kohë. Ky zjarr është aq i madh në fakt, sa 25% e të gjitha burimeve të zjarrfikësve të Amerikës i janë kushtuar luftimit të flakëve.

Të mërkurën në mbrëmje zjarri përfshiu qytetin e tij të parë, Greenville, një komunitet me më pak se 1.000. Të gjithë banorët e tij u urdhëruan të evakuoheshin në fillim të javës ndërsa zjarrfikësit u përpoqën të mbronin ndërtesat nga flakët që përparonin.

Lojtës Videosh