“Avazhi i përhershëm”/ 12 përgjime erotike të komisionerit hamshor Roland Ilia

Kur po bëhen tashmë, rreth tre vite nga startimi i procesit të Vettingut, për komisionerët kanë dalë në dritë shkelje të rënda ligjore që kanë lidhje me profesionalizmin dhe figurën e tyre. Pothuajse çdo ditë në media denoncohen komisionerë të Vettingut për skandale të ndryshme, gjë që vë në dyshim dhe që rrëzon këtë proces.

Në vitin 2017 parlamenti i Shqipërisë votoi me votë unanime 12 antarët e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (KPK) dhe një ndër ta ishte edhe manjaku seksual Roland Ilia.

Komisioneri Ilia Diplomuar “Jurist” në vitin 1996 në Fakultetin Juridik, Universiteti i Shkodrës. Z. Ilia është licencuar në profesionin e avokatit në vitin 1997.

Ai ka punuar si pedagog në  universitetin e Shkodrës,  ku dhe është ndjekur penalisht duke kërkuar favore seksuale në këmbim të notave kaluese. Në dosjen e policisë ndodhen 12 përgjime erotike qe ai ka bërë me studentet e tij.

Roland Ilia është  hetuar nga prokuroria për veprën penale të “Shpërdorimit të detyrës” parashikuar nga Neni 248 i Kodit Penal. Gjithashtu Roland Ilia ndiqet penalisht per falsifikim dokumentash edhe falsifikim vulash.