Bashkia Memaliaj/ Shembull për t’u marrë nga Veliaj

Bashkia Memaliaj ndodhet në Qarkun e Gjirokastrës dhe në Rrethin e Tepelenës. Ka një sipërfaqe prej 387.65 km2, e cila dominohet nga territoret e planifikuara në Sistemin Natyror. Qendra e Bashkisë Memaliaj është qyteti Memaliaj, një qytet i vogël i cili e filloi jetën dhe veprimtarin e tij në 1947-48, me gjurmimet dhe kërkimet gjeologjike për qymyrgur. Shumë shpejt do të krijohej miniera e qymyrgurit, më e rëndësishmja në vëndin tonë me prodhim të një cilësie të mirë dhe me tregues teknikë dhe ekonomikë më të mirë se çdo minierë tjetër e vendit. Bashkia Memaliaj përbëhet nga 53 fshatra, Ndërkohë kryetar i bashkisë është z.Gjolek Guci.

Kryetari i Bashkisë Memaliaj, vitin e kaluar ka hequr një shkelës ligji nga godinat e Bashkisë Memaliaj sepse përveçëse nuk kishte arsimin përkatës, ishte dhe në ndjekje penale.

Me anë të informimit nga ana jonë, Bashkia ka marrë masat përkatëse për largimin e personave të cilët nuk plotësojnë kriteret që për të qënë pjesë e stafit bashkiak.

Sfidfa më e madhe e Bashkisë Memaliaj është zvogëlimi i papunësisë, dhe vazhdimisht iu bëhet thirrje investuesëve dhe sipërmarrësve që të investojnë në çdo fshat.

Nga kjo situatë e palodhur pune dhe angazhimi për qytetin, duhet të marrë shembull dhe Erion Veliaj.