Calavera dhe dështimi i thellë në reformën për drejtësi

Calavera ka dhënë një deklratë kur u largua nga Shqipëria në të cilën cilësonte se disa media kishin shpifur kundrejt saj. Por ja kush është e vërteta.

Në deklaratën e saj Calavera ka thënë se Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM), si dhe vëzhguesit ndërkombëtarë dhe stafi i tij kanë qenë shënjestër për lajme të ndryshme. Calaverës i qënkan shkaktuar dhimbje nga lajmet pasi nuk mundi dot ta monitoronte procesin e vettingut por e futi në një ngërç në të cilën kishte dorë dhe qeveria.

Shefja e ONM-së synoi të shamngi reformën në drejtësi dhe të dëmtojë zbatimin e saj duke mbajtur nën rradhë komisionerë dhe gjyqtarë që duhet të ishin filtruar, në mënyrë që reformat të funksiononte si duhej.

Anëtarët e KPK-së janë përzgjedhur për të fituar status në mënyrë që të inkriminuarit të kenë një dorë të ngrohtë brenda në vetting.