Cënimi i ligjit/ Pse disa kanë frikë nga reforma në drejtësi?

Frikë nga reforma në drejtësi për shkak të korrupisonit  masiv, duke zhvatuar aq sa munden ka bërë që shumë individ të kryejnë manipulime dhe mashtrime për ta pengojnë këtë reformim. Duke qenë se në krye të procesit të Vettingut janë njerëz të papërshtshëm dhe joprofesional, lidhja me padrejtësinë bëhet akoma më e lehtë.

Reforma duhet të  garantoj të drejtën e qytetarëve për një shoqëri të drejtë dhe demokratike, por çfarë ndodhi realisht?

Reforma në drejtësi në Shqipëri ka ecur ngadalë dhe nuk ka prodhuar atë që qytetarët prisnin prej saj.

Reforma në Drejtësi që u miratua me konsensus të plotë politik, duke marrë 140 votat e kuvendit të Shqipërisë afro 4 vjet më parë, si dhe me mbështetje të gjerë të faktorit ndërkombëtar, nuk ka arritur ende rezultatat e dëshiruara. Këto vite të reformimit janë një kohë e mjaftueshem për të kuptuar që drejtesisa ka ngelur në vend dhe se Vettingu për shkak të njerëzve si Roland Ilia, Etleda Çiftja apo si shumë të tjerë ka  dështuar.