COVID-19 nuk di të ndalet/ Zbulohet një variant i ri

Autoritetet francez kanë  zbuluan një variant të ri të koronavirusit në Francë.

Ministria franceze e shëndetësisë tha se varianti i ri nuk u duk se ishte më i ashpër ose i transmetueshëm se të tjerët, bazuar në analizën fillestare.

Presidenti francez Emmanuel Macron tha të hënën do të ketë vendime të reja të marra në ditët e ardhshme se si të mbahet nën kontroll situata. Presidenti theksoi rëndësinë e mbrojtjes së më të rrezikuarve në shoqëri duke mbrojtur gjithashtu ekonominë, sistemin arsimor dhe shëndetin mendor të njerëzve.

Qeveria franceze është përpjekur të shmangë hyrjen në një bllokim të tretë mbarëkombëtar. Të hënën, Franca regjistroi nivelin më të lartë të rritjes në rastet e koronavirusit në ICU që nga nëntori, me 4,219 raste në 24 orë. Franca ka ndaluar gjithashtu përdorimin e vaksinës AstraZeneca, pas një kërkese me vendet e tjera lidhur me raportet e ndërlikimeve të mpiksjes së gjakut.