Darian Palvi, gur shahu në Gjykatën Europiane e të Drejtave të Njeriut 

Komisioni i Posaçëm Parlamentar për Reformën në Sistemin e Drejtësisë me anë të një vendimi më datë Nr. 12, Datë 02.04.2015 vendosi të  të miratojë, ngritjen dhe drejtimin e 7 Grupeve të Punës në përbërje të Grupit të Ekspertëve të Nivelit të Lartë dhe Sekretariatit Teknik pranë Komisionit të Posaçëm për Reformën në Sistemin e Drejtësisë”.

Një ndër ekspertët e Reformës në Drejtësi ishte dhe Darian Palvi, i cili u vendos si gur shahu, për t’u mbrojtur në sistuata që të favorizonin Shqipërinë.

Komisionit të Posaçëm ka pati ardhur një kërkesë nga fondacion Soros për bashkëpunim për Reformën në Drejtësi, kryesisht për punën e Grupit të ekspertëve dhe Sekretariatit teknik.

Ky bashkëpunim mes Komisionit të Posaçëm dhe Fondacionit Shoqëria e hapur për Shqipërinë, Soros është një konflikt i kapur interesi, gjë e cila është mbajtur e fshehtë për vite më rradhë. “Mbështetja e padiskutueshme” e këtij fondacioni për Komisionin e Posaçëm ka degraduar në një procës simbiotik për përfitime të ndërsjellta.

Emri i Pavlit figuron në dokumente si ekspert ligjor i ‘EURALIUS’ dhe si jurist i Fondacionit për Shoqëri të Hapur, që i përket miliarderit të shumëpërfolur George Soros.

Ai ka shërbyer si këshilltar i Komisionit të Posaçëm Parlamentar i Reformës në Drejtësi, çka do të thotë se kjo reformë është konceptuar dhe zbatuar nga Fondacioni ‘Soros’. I gjithë ky fakt hedh poshtë besushëmërinë, paanshmërinë dhe efektivitetin që nga rrënjët e kësaj reforme.

Pra duket qrtë se Darian Palvi është lodra e radhës e vendosur në reformën për drejtësi. Po luhen të gjithë këto gurë nga njerëz të korruptuar, që do të thotë se procesi i vettingu nuk vë në kullesë gjyqtarët dhe prokurorët e korruptuar.