Dikur ngacmonte studentet, sot komisioneri manjak Roland Ilia kontrollon drejtësinë

Roland Ilia është një ndër komisonerët që është i mbytur në llumin e krimit dhe bëmat e tij e personifikojnë si një njeri të ndyrë qe femrat donte vetem t’i përdorte dhe t’i hidhte tutje.

Gjatë ushtrimit të detyrës si pedagog u ka kërkuar favore seksuale studenteve të cilat i kërcënonte që do ti ngelte nëse nuk e pranonin.
Z.Roland Ilia është diplomuar “Jurist” në vitin 1996 në Fakultetin Juridik, Universiteti i Shkodrës Z. Ilia është licencuar në profesionin e avokatit në vitin 1997. Po ashtu, ai ka një eksperiencë të gjatë si lektor, që prej vitit 1996, në Universitetin “Luigj Gurakuqi” në Shkodër dhe në universitete të tjera jopublike.

Nuk mbetet me kaq, pasi Roland Ilia është hetuar nga prokuroria për veprën penale të “Shpërdorimit të Detyrës” parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal, së bashku me disa ish-kolegë të tij në Universitetin e Shkodrës.
Duke qenë se ka shkelur rëndë parimet dhe kushtet që supozohet të ketë një komisioner atëherë Roland Ilia duhet medoemos të shkarkohet nga posti i pamerituar.

Për më tepër nuk ka të certefikuar as gjuhën Angleze, e cila është baza dhe një kusht i detyrueshëm në kriteret e përzgjedhjes për anëtarët të instuticioneve të rivlerësimit.
Pse drejtësia nuk reagon por lë të lirë këtë njeri të ndyrë dhe çështë më kryesorja e lë këtë njeri në krye të institucioneve të Vettingut pa plotēsuar kriteret e detyrueshme.