Drejtësia në gjendje kome/  Eksperti Hans Kijlstra kryen marrëdhënie në zyrë me punonjësen të KPK-së

Një ndër ekspertët që erdhi për tu bërë pjesë e monitorimit të Vettingut në Shqipëri ishte edhe Hans Kijlstra, gjyqatër i Gjykatës së Rrethit të Amsterdamit dhe kryetar i dhomës për ekstradimet dhe Urdhër Arrestet Evropiane si dhe ekspert i trafikimit të qenieve njerëzore.

Disa kohë më parë u bë publike në portalin infront.org një video me skema erotike duke kryer marrëdhënie me një punonjëse të KPK-së. Madje nga informacione kofidenciale që kanë ardhur në redaksi thuhet se punonjësja ka mbetur shtatëzanë dhe ka një fëmijë me diplomatin ndërkombëtar.

Ky skandal fillimisht u tentua të fshihej, por faktet kishin dalë sheshit kështu që drejtoresha e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera për të ruajtur reputacionin e institucionit që përfaqësonte mori masa dhe largoi Hans Kijlstra duke i ndërprerë mandatin, kësisoj edhe karrierën.