E pazakontë, gjykata urdhëron burrin t’i paguajë ish gruas kompensim për punët e shtëpisë

Në një gjykatë Kineze, një burrë është ndarë nga martesa 5 vjeçare me gruan e tij e cila e ka dërguar në gjykatë. Burri kinez është urdhëruar nga gjykata t’i paguajë 5.500 paund ish bashkëshortes si kompensim për punët e shtëpisë, për arsye se nuk kishte marrë ndihmë prej tij. Sipas Kodit të ri civil të vendit, të divorcuarit kanë të drejtë të kërkojnë dëmshpërblim nëse kanë më shumë përgjegjësi në shtëpi.

Gjykata vendosi që Wang duhet të merrte si kompensim 5.500 paund, mori kujdestarinë e vetme të fëmijës si dhe një pension mujor prej 220 paundësh.