Genoveva Ruiz Calavera ndoqi drejtimin e gabuar për Shqipërinë

Vettingu lidhet me të ardhmen e qënieve njerëzore dhe duam të jemi të sigurtë që gjithë puna që po bëjnë institucionet është shumë rigoroze, e ndershme dhe e ekuilibruar, ka thënë për DË-në Genoveva Ruiz Calavera.

Pra, Calavera ka cituar se reforma në drejtësi lidhet me të ardhem e qënievë njerëzore dhe në fakt, është po Calavera që e katranosi drejtësinë Shqiptare. Genoveva tha se Institucionet e vettingut, të ngritura në bazë të Kushtetutës së Shqipërisë duhet të marrin përgjegjësitë e tyre për të shënuar progres dhe vendosur atë fort në shinat e duhura,  përpara vlerësimit të kontekstit të Shqipërisë, në dritën e hapjes së negociatave të anëtarësimit në BE, por Calavera I harroi shpejt fjalët që tha dhe iku duke na lënë shëndenë.  Dëshirojmë cilësinë para shpejtësisë ka thënë Calavera, ndërkohë që ishte e bindur se cilësia e vettinut linte për të dëshiruar. Detyra e saj ishte të zzbantonte urdhërin dhe të mos bëntë zë pasi procesi I vettingut ishte I kryer nga të tjerë njerëz.

Shefja e ONM-së nuk identifikoi dot as “mollët e kalbura të shportës”, që vijnë me qëndrime dhe pikpamjë  të tjera për profesionalizmin, integritetin, pavarësinë dhe efikasitetin.