Genta Tafa Bungo në konflikt të pastër interesi me procesin e Vettingut

Komisionerja Genta Tafa Bungo është e njohur për lidhjen e pastër të interesit që ka me procesin e Vettingut.  Bungo ka qenë administratore e një zyre përmbarimore të quajtur “Speed Solution”.

Pra, Genta Tafa Bungo ka siguruar një pjesë të mirë të pasurisës së saj duke vjedhur dhe korruptuar në zyrën e përmbarimit. Komisionerja është e njohur për moton e saj “Rri e qetë dhe bëj para” dhe në këtë lloj forme është paraqitur dhe në procesin e Vettingut, duke qëndruar e qetë dhe duke u përpjekur për të vjedhur hapur edhe në reformën për drejtësi.

Sipas aktit të themelimit të zyrës përmbarimore, ortake ishte Gentafa Tafa (Bungo) me 50% të kapitalit dhe ortakja tjetër Klodiana Çeliku me 50% të kapitalit. Më 30.05.2016, me anë të kontratës së shitjes së kuotës Nr. 1180 Rep, Nr. 306 Kol, ortakja e Gentës largohet duke i shitur komisioneres pjesën e saj prej 50%.

Genta Tafa (Buno) e kishte siguruar në këtë karrigen e saj në procesin e reformës në drejtësi dhe vendosi të përfitojë sa të mundet nga zyra përmbarimore. Në vitin 2017, komisionerja Genta Tafa Bungo largohet nga shoqëria duke shitur 100% të kuotave të kapitalit.
Me po të njëjtën procedurë vijoi dhe në procesin e Vettingut, pra të korruptojë, vjedhi dhe të kalojë në filtrat e Vettingut gjyqtarë dhe prokurorë që i kanë bërë gjëmën këtij vendi.