Gurali Brahimllari drejtësia e vjetër i heq brekët Shukri Xhelilit, SPAK arreston dy të vdekur dhe anashkalon hamshorin Hans Kijlstra

Ish­-kryebashkiaku i Dibrës, Xhelili, u përfshi në një histori skandali seksual në maj të vitit 2016, pas publikimit në media të një videoje përgjimi. Pamjet ishin realizuar nga një 20­vjeçare, e cila pretendonte se kryebashkiaku i kishte kërkuar një raport intim në këmbim të punësimit të saj në një nga institucionet vartëse të Bashkisë Dibër.

Gjatë konkluzioneve përfundimtare, përfaqësuesi i Prokurorisë tha se i pandehuri Shukri Xhelili ka kërkuar një përfitim të parregullt të natyrës seksuale në këmbim të punësimit të shtetases Anisa A. I pandehuri Xhelili ka mbajtur qëndrim mohues në lidhje me akuzat e ngritura ndaj tij dhe përmes mbrojtësit pretendoi se videoja e sjellë si provë nga Prokuroria duhet të deklarohej e pavlefshme dhe e papërdorshme.

Shukri Xhelili ish­-zyrtari i lartë u dënua pas publikimit të video-skandalit, ku kërkonte favore seksuale në këmbim të një vendi pune.Shukri Xhelili u dënua me 1 vit e 8 muaj burg për akuzën “marrëdhënie seksuale ose homoseksuale duke shpërdoruar detyrën”. Në vendimin ndaj tij, Apeli i Krimeve të Rënda ndryshoi kualifikimin e akuzës, e cila në Shkallën e Parë ishte ajo e “korrupsionit pasiv…”.

Kolegji Penal që shqyrtoi çështjen vlerësoi se Xhelili nuk duhet të akuzohej për akuzën e “korrupsionit pasiv të funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendore”, por për akuzën e “marrëdhënies seksuale ose homoseksuale duke shpërdoruar detyrën”, mbetur në tentativë. Bazuar në këtë akuzë, Apeli vendosi një dënim përfundimtar me 1 vit e 8 muaj burg. Në vendimin e shpallur pak ditë më parë, Apeli lë të pandryshuar dënimin plotësues për Xhelilin.

Heqjen e të drejtës për të ushtruar funksione publike për një kohë prej pesë vjetësh. Vendimi i Apelit uli me një vit masën e dënimit për Xhelilin të dhënë në Shkallën e Parë, ku ai u dënua me 2 vjet e 8 muaj burg.

Drejtësia e vjetër “Krimet e Rënda” arritën ta dënonin Shukri Xhelilin me burg ,Shukriu mori medaljen e veprimeve të tijë kriminale ndërkohë jo i njëjti fat ndodh me Hans Kijlstra.

Nga ana jonë është publikuar skandali që përfaqsuesi Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) Hans Kijlstra ka kryer afera seksuale të rënda me këshilltaren e tij ,dhe në mënyrë kriminale ky fakt është mbuluar si nga institucioni i KPK , ashtu dhe nga Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) me përfaqsuese Genoveva Calavera e cila nuk ka marë asnjë masë për vartësin e sajë Hans Kijlstra.

Me ardhjen në Shqipëri Hans Kijlstra ka menduar se Shqipëria është një vënd i botës së tretë dhe femrat në Shqipëri mund ti shohësh si objekte seksuale dhe mund të dëfrehesh.

Një video me skena Erotike ka Ardhur në redaksinë tonë ku është filmuar Hans Kijlstra i cili nuk është menduar 2 herë dhe ka kryer mardhënie seksuale, personi me të cilën ai ka kryer mardhënie është një punonjëse në KPK e cila nga informacionet e mara nga ana jonë ka ngelur shtatëzanë dhe ka lindur dhe një bebush.

Për këtë fakt ju kemi publikuar publikojmë dhe foton e dashnores së Hansit e cila është shtatëzanë

Video me skena Erotike e cila ka ardhur në redaksinë tonë ku është filmuar Hans Kijlstra nuk mund të transmetohet pasi përmban skena që mund të dëmtojnë faqen e webit tonë për shkak të reporteve që mund të ketë.Njëkohësisht për të mos dëmtuar Reformën në Drejtësi të Calavers.

Duke u ndodhur përpara këtij fakti drejtoresha e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera ka marë masa dhe e ka larguar hamshorin Hans Kijlstra , duke i ndërprerë mandatin me dy vjet pasi atij nuk i mjaftoj një lidhje në KPK por vazhdoi Orgji në këtë institucion.

Ditën e sotme në redaksinë tonë ka ardhur një information ku na jepet siariqi që Hans Shukriu është bërë baba njëkohësisht na na tregojnë dhe gjininë e Bebit e cila është vajzë.

Informacioni është si më poshtë

Ka lindur goce ka kohe.Por e gjithë KPK-ja e dine kete aferë seksuale te tyre.Nuk është rasti i vetëm aty sepse kuplara e kanë bërë atë lloj institucioni.

Institucioni i ri i “SPAK”nuk mund të merët me këto afera seksuale të kryera nga Hansi pasi është i zënë duke nxjerë masa arresti për njerëz të vdekur , që kanë ndërruar jetë.