Habit Lajçak: Marrëveshja Kosovë-Serbi, absolutisht e mundur

“Është në interesin e tyre, në interesin e të gjithë rajonit dhe, natyrisht, në interesin e BE-së”, tha Lajçak për të përditshmen e Beogradit “Danas”.

Kujtojmë që Albin Kuri, i cili tani më është edhe fitues i zgjedhjeve të 14 shkurtit është shprehur se marrëveshia Kosovë-Serbi nuk është ndër prioritetet e tij, por që qëndronte në planin e gjashtë ose të shtatë.

Ndër të tjera Lajçak u shpreh se BE është ndërmjetëse dhe që nuk do të imponojë asgjë.