Italia vendos me detyrim vaksinën/ Mjekët që e refuzojnë nuk marrin pagën

Sipas një gjykatësi italian në qytetin Belluno, në rajonin e Venetos, personeli mjekësor që refuzon të vaksinohet nuk do të marrë pagën e tyre.

Vendimi u mor pasi 11 qytetarë (tre infermierë dhe tetë personel ndihmës) të cilët punonin në dy azile në Belluno, refuzuan të vaksinoheshin. Pas refuzimit për tu vaksinuar u mor vendimi që personeli nuk ishte i përshtatshëm për punë pasi në këtë mënyrë ata po rrezikonin jetën e të moshuarve dhe grupmoshave më të prekura nga Covid-19.

Pas apelit të stafit mjekësor, gjykata vendosi që nuk kishte arsye të vlefshme për të refuzuar vaksinën, pasi “efektiviteti i vaksinave i tejkalon rreziqet” dhe ul rrezikun e vdekjeve.