Kinë – Infektime në burg

Në një burg në Shandong, kanë rezultuar 200 të infektuar në Shkurt të 2020. Për këtë arsye janë arestuar pesë persona, midis tyre 3 zyrtarë.

Tre zyrtarë- përfshirë ish-shefin e burgut të provincës Rencheng, një nënkryetar burgu dhe ish-zëvendës drejtori i administratës së burgut – u dënuan me 12 dhe 27 muaj burg.  Sipas vendimit të gjykatës, ato nuk zbatuan detyrën e  tyre  duke çuar në përhapjen e virusit brenda Rencheng.

Roja i burgut nuk raportoi simptomat e tij qëllimisht.  Infeksionet në Rençheng ishin goditja më e madhe edhe më e rëndë në pesë burgjet  në provincat Hubei dhe Zhejiang ku më shumë se 550 të burgosur dhe roje rezultuan të infektuar.